29 augustus 2024

Belangrijke mijlpaal voor de start van EKP

Woningcorporatie BrabantWonen heeft drie woongebouwen in het EKP-gebied in Den Bosch aangekocht van SDK Vastgoed: De Leeuw, Dony en Van Eyk. We zijn enorm trots dat we samen met BrabantWonen 273 betaalbare huurappartementen voor het sociale- en middenhuursegment, waaronder 81 studio’s voor studenten, kunnen realiseren voor woningzoekenden in Den Bosch. Samen met de 128 koopwoningen in Dubois vormen zij de eerste fase van EKP.

Naast de gebouwen wordt BrabantWonen ook eigenaar van de twee grote daktuinen ertussen: deze zorgen voor meer groen in de wijk en zijn klimaatadaptief. In de zomer brengen ze de gewenste verkoeling en als het regent slaan ze water op om overlast te voorkomen. Daarnaast krijgen de tuinen insectenhotels, vogelbaden en beschutte beplanting voor dieren zoals de huismus.

EKP wordt een inclusieve stadswijk waar creativiteit en duurzaamheid centraal staan, met de voormalige postsorteerhal die wordt verbouwd tot KuBus (Kunst & Business) als bruisend middelpunt. Deze autoluwe wijk zal veel aandacht besteden aan biodiversiteit en groenvoorzieningen, en biedt ruimte voor experiment en innovatie.

We kijken uit naar de transformatie van EKP naar de bloeiende stadswijk van morgen. Meer over deze gebiedsontwikkeling vind je hier.